Selecteer een pagina

Ideetjes voor een eindejaarsgeschenk voor je klanten

door | 4.12.2020

De feestdagen komen eraan. En ook al wordt het dit jaar minder feestelijk dan anders, toch is het fijn om je klant te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Een eindejaarsgeschenk of nieuwjaarskaartje is daar ideaal voor. En het hoeven niet allemaal sleutelhangers of bedrukte drinkbussen te zijn. Wij geven je enkele toffe tips.

1. Ga voor persoonlijk

Heb je een paar goede, vaste klanten? Probeer dan te scoren met een persoonlijk cadeautje of kaartje. Zoek iets dat bij jouw klant past. Heeft jouw klant bijvoorbeeld een bedrijfsnaam waar een stuk appel in voorkomt, ga dan voor dit kerstkaartje.

Etsy is ideaal voor het vinden van gepersonaliseerde, originele ideetjes en je helpt er meteen beginnende creatievelingen mee. Schrijf ook zeker een persoonlijke boodschap op het kaartje. Wat vond je dit jaar fijn aan de samenwerking, waar heb je het meest van geleerd of wat wens je hen toe?

Heb je veel verschillende klanten? Personaliseer dan het cadeautje met jouw bedrijfsnaam erin. Of laat een tekening maken van jezelf of je gezin en verstuur deze.

2. Ga voor Belgisch

We moeten het in deze tijden waarschijnlijk niet meer zeggen, maar doen het toch nog eens: kies waar je kan voor Belgische winkels. Ondernemers ondersteunen ondernemers zeg maar. Op deze site vind je leuke eindejaarsgeschenken van kleine, Belgische ondernemers. Wat dacht je van deze heerlijke bio-koekjes of deze, euh, balls from Belgium voor die internationale klant. Of stel een Belgisch streekproduct samen, want ook de liefde van de klant gaat vast door de maag.

Ook veel Belgische webshops hebben kleine hebbedingetjes in hun aanbod, zoals deze notebook, dit geruststellend stukje porselein of deze grappige kerstkaart.

3. Ga voor duurzaam

Wanneer je voor een geschenk gaat, kies dan niet voor een wegwerpproduct. En ga bij uitstek ook voor iets dat na gebruik kan gerecycleerd worden, of dat gemaakt wordt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

Kies voor een ‘plantbare’ kaart, een zaadbom of een potlood met zaadjes! Of wat dacht je van een thermos (ideaal voor wandelmeetings), een wisbaar notaboekje of een cadeaubon voor de wereldwinkel?

Ook een schenking aan het goede doel, kan een fijn cadeau zijn. Zo kan je een geit kopen voor Dierenartsen zonder grenzen, een boom voor Ondernemers zonder grenzen of een waterleiding voor Oxfam. Een wens én een goede daad op hetzelfde moment, wat moet Kerst nog meer zijn?